02 February 2012

Information about Põlva regional champs in ski-o, testing GPS tracking


15 comments:

Anonymous said...

Kui MV ikka toimuvad ...

Anonymous said...

Minu teada hetkeseisuga ikka toimuvad.

Even

Anonymous said...

yr.no ennustus - laupäeva päeval -27. pühapäeval paar kraadi soojem:(

Marek said...

Veidi teemast välja, aga kui eestlasi kohal pole, on lipp tagurpidi. Vt http://www.youtube.com/watch?v=HNY8XjMJnuM

Margus said...

Kahju küll, et Eestis ka võistlused ära jäävad! Sama seis siin - mees valmistus spetsiaalselt kaks nädalat nädalavahetusel toimuma pidanud Leedu meistrivõistluseks (kavas ka lemmikdistsipliinid - sprint ja tavarada).

Ehkki olen ratta-o´s Leedus aastate jooksul teinud kümneid võistlusi (sealhulgas võitnud korduvalt ka Leedu MV-d), pole ma kunagi nende talvistele meistrivõistlustele sattunud. Nüüd oli plaan, aga ... veel ei õnnestunud. Ilmaprognoos laupäevaks -34!

Ausalt öeldes oli meel päris mõru - viimasel kahel nädalal loobusin selle tõttu lausa rasketest jõusaali treeningutest ratta-o hooajaks valmistumisel ja tegin jõutrenne suusa peal. Näiteks sel esmaspäeval suts üle 3 tunni, mille sees 40 min (2 x 5km) ilma keppideta ainult jalgadega sõitu, lisaks veel 60 min (3 x 5km) ainult paaristõugetega. Oli päris raske -15 kraadiga, eelmised kaks päeva oli ka võisteldud Valgevene Karikavõistlustel Mogiljovis.

Eile, st. kolmapäeval sai tehtud peale taastavat kerget päeva viimane karm viimistlustrenn - esimeses osas 35 min mentaalset spets. tavaraja kaarditreeningut paari aasta taguste keeruliste radadega kaartidega, teises osas aga 3 x 5 min intervalle (viimase paaris) -17 ga.

Eelmine nädal läks samuti ettevalmistuse tähe alla:
Day 1 - Pikem ots pea 3h, sisaldas ka 16 lühemat lõiku sprindivõimsuse arendamiseks
Day 2 - jõud suusakdel (0.20. ainult jalgadega, 0.20. tempovarinadis - ka kõik tõusud, 0.20. paaris)
Day 3 - taastav (KHL hokimatši vaatamast õhtul jooksuga 1h koju)
Day 4 - intervallid 3 x 5min (viimane paaristõugetega)
Day 5 - puhke
Day 6 - 7 Valgevene KV (lühirajal II, pikal III) Põnev ovraagidega maastik, korralikud võistlused.


Ja milleks? Eile õhtul, kui tuli teade Leedu MV-te ärajäämisest, olin nii pettunud et mõtlesin minna vormi realiseerima lausa Poola MV-tele Tšehhi piiri äärde, aga see tundus ikka liiga kauge (2 x 1000km sõitu). Vanast peast ikka nii hullu ei viitsi laduda, ehkki Itaalia-elu perioodil sai Roomast kunagi ikka Tšehhis võistlemas käidud küll (2 x 1500 km :)

Muidu oli plaan hea: 4.-5.02 Leedu MV, siis 10.-12.02. Valgevene MV, siis 18.-19.02. Poola MV, seejärel 21.-25.02. EM või Ukraina MV, 3.-4.03. Läti MV, soovi korral 10.-11.03 ka Soome MV.

Aga nüüd lükkusid Leedu meistrivõistlused Poola MV-ga samale nädalavahetusele :( Pole kunagi veel kummalgi käinud. Aga mulle väga meeldib käia eri riikide MV-del (või üldse võistlustel) ja vaadata, kuidas mujal maailmas ka asjad toimivad (ja võtta võimalusel ka võit või auhinnakoht ära :) Nii, et ei saa veel mõelda karjääri lõpeatmise peale!

Margus said...

P.S. Vaatasin ka Mareki lingitud videot ja mis ma näen - tuttavd maastikud / tuttavad näod, ehkki tegu USA kauge California osariigi ning ameeriklaste ja kanadalastega!

Muide, videos peaks olema Auburni Ülikooli suusastaadion ja -rajad. Seal staadionihoones pesitseb ka Põhja-Ameerika suusamuuseum! Muide, asub 2200 meetri peal merepinnast (murdmaas tohib võistelda kuni 1800 peal). Nii, et päris karm on seal kahida, aga kui füüsiliselt tugev oled, pole nii hullu. Samas kordan - mitte 1200, vaid 2200 m peal ja mitte niisama olla, vaid maksimaalselt pingutada mägise maastiku karmidel tõusudel :)

2008. sai sealkandis California suusa-o 5-päevasõidul käidud (talispordi mõttes päris eksootiline kant, aga samas lund ning suusakeskusi on neil seal Sierra Nevada mäestikus ikka kõvasti - tookordki oli iga võistluspäev eri keskuses).

Aga see on ikka nii lõunas, põhimõtteliselt San Franciscost otse üles mägedesse rebida! Los Angeles ja Mehhiko ei jää ka just väga kaugele :) Tookord olin esimese öö all meretasapinna ligidal Sacramentos ning hommikul oli veits imelik palmide alla pargitud autosse suusakotti vinnata ja suusa-o võistlustele minna :)

Ühtlasi sai siis ka hetkel toimuvate USA suusa-o MK-etappide peakorraldajale Tony Pinkhamile ja rajameistrile Greg Walkerile räägitud, et teil ju siin vinged olud - korraldage midagi suuremat ja rahvusvahelist! Ja näedsa - nüüdsa, mehed tegidki ära. Paar aastat tagasi sai ka soomlastest ja norralastest maailma SO-elu juhtidele USA vingetest võimalustest räägitud ning isegi kõik oma USA võistluste kaardid ettekujutuse andmiseks digikujul saadetud. Loodan, et kunagi tuleb sealkandis ka suusa-o MM. Ehk ajaks endki jälle vormi?

Videos siis veel ka hea kanadalannast sõbranna M.C. ehk Mari-Cat or Marie-Catherine Bruno :) Hull naljapliks on! Ta on ise ülipeenike, aga suusa-o MM-il Jaapanis 2009, pani lõpubanketil kinni sumomatši! Keegi vist ei julgenud nii habrast naisterahvast eriti valusate võtetega nuhelda :)

Anonymous said...

Internetis sai just ruum otsa.

Mart Laar

Margus said...

Selge pilt - olen kuulnud, et Eestis olla selliseid probleeme esinenud küll!

Kui ruum otsas, siis otsas - rohkem ei kirjuta! Aga kuna võistlused nädalavahetusel jäävad ära, siis ei osanenud vabanenud energiat lihtsalt kusagile mujale suunata ja ka suusategemisest jäi vaba aega üle - ning vähemalt sai püsitud suusa-o lainel :)

Even said...

Ei väga huvitav, sa oleks võinud pigem juba uue postituse sellest teha.

Raul said...

Hei
Marguse analüüsid ja tegemised on tervitatavad ja huvitavad. Blogi ongi ju koht kus saab enda mõtteid avaldada.
Meil on ka "naljamehi" pundis, mis on samuti tervitatav.
Värskas hommikul -34 kraadi ja Põlva MV oleks olnud väga raske läbi viia.
Mõte on veel see, et kolmapäeval võiksime teha Piusa maastikul sprindi võistluse neile kes lähevad MM-le. Annan sellest hiljemalt esmaspäevaks teada.

Kas on tulijaid?

Even said...

Ise kolmapäeval Madonasse suusakiirust taga ajama.

Tõnis said...

Tõnis ja Tuuli oleks kolmapäeval Piusale tulemas.

Anonymous said...

Tuleksin ka

Tiit

Priit said...

Kui ma auto korda saan ja aeg klapib, siis olen ka tulija.

Arvo said...

Tuleme Otepäält, võtan Kristjani ja Andrese kaasa.