10 February 2012

Eesti suusa-o MV-l nädalavahetusel stardis ka nimekad väliskülalised


Victor Kortchagin, Venemaa - 4 suusa-o MM-kulda, 1998 tavaraja maailmameister

Kuigi endal ka tänavu Eestist eemal resideerumise, prioriteetide seadmise ja kattuvate suusa-o võistluskalendrite tõttu kahjuks Eesti talvisel MV-l osaleda ei õnnestu, on mõned tugevad välismaalastest suusaorienteerujad - sõbrad seda tühimikku siiski täitmas ja eestlastele konkurentsi pakkumas.

Sellel nädalavahetusel toimuma pidanud, kuid jätkuva külmalaine tõttu edasi lükatud Valgevene meistrivõistluste asemel otsib EM-i eel võistlusvõimalusi üle-eelmise talve suusa-o Juunioride MM-i sprindi hõbe Juri Jazõkov, kes mullu esimest aastat täiskasvanute konkurentsis võisteldes sai MM-il Rootsis tavarajal 15. koha.

World Rankingu arvestusse mineva pühapäevase EMV tavaraja võistlustele on end üles andnud ka ülikogenud ja väsimatu venelane Victor Kortchagin, kes oma aukartustäratavalt pika karjääri jooksul (võistelnud suusa- ja ratta-o MM-võistlustel 1988-2011 koguni 24 hooaja vältel ) on võitnud suusaorienteerumises 4 MM-kulda. 44-aastaselt ei ole ta enam kindlasti teravaimas minekus, kuid võistleb jätkuvalt M21 klassis.

Ka meeste põhiklassis osaleval valgevenelasel Igor Zvontsovil on ette näidata kõlavaid tulemusi suusa-o radadelt - MK-etappidelt individuaalselt 4. ja teates lausa II koht, kuid need on välja sõidetud aegade hämaruses NSVL koondislasena.

Mainimata ei saa jätta ka lätlast Andris Kivlenieksi, kes juba tänavu meie mehi talvistel võistlusradadel alistanud ning mullu alles esimest aastat põhiklassis osalenuna võistles juba täiskasvanute maailmameistrivõistlustel nii suusaorienteerumises (parim 19. koht) kui orienteerumisjooksus.


Naiste poolel nii kõlavate tiitlitega väliskülalistest suusaorienteerujaid pole, kuid stardiprotokollist leiame rattaorienteerumise 4-kordse maailmameistri Ksenia Chernõhhi, kes siiski ka suusa-o MK-etappidele on vahel Venemaa koondislasena pääsenud.

N21 klassis võistleb ka Valgevene juunioride koondislasena nädala pärast Ukrainas algavaks Juunioride MM-iks valmistuv Darja Jazõkova, kes kahjuks siiski veel nii tugev pole kui ta vend.


Loodame, et väliskülalised saavad Euroopa Liidu piirist ilusasti üle ja on nädalavahetusel kenasti stardijoonel meie koondislastele lahingut andmas!


Tervitades ja põnevat nädalavahetust soovides,

Margus Hallik

(kohe-kohe alustamas sõitu Leedu suusa-o MV-le, kus sel nädalavahetusel kavas lühirada ja teade)

No comments: