22 March 2011

Sprint

Viimaste nädalate ebaõnnesaaga sai jätku. Seekord siis uuel moel. Nimelt, täpselt minu stardihetkel algas jäitesadu. Raja keskosas muutus sadu nii tugevaks, et mul oli raskusi oma silmade lahti hoidmisega, rääkimata nägemisest, kuhu ma sõidan. Ette nägin 1-2 meetrit, laskusin sahka pidurdades, kuid sellegi poolest, lõppest kohati rada minu jaoks nii ootamatult, et tuli end ohutuse huvides pikali visata. Isegi laia uisu raja peal ei saanud kiiresti sõita, sest lihtsalt ei näinud midagi. Nii hull sadu oli. Lisaks mõned kehvad teevalikud ja tulemuseks oligi masendavalt halb 50. koht. Ja mis kõige huvitavam, sadu lõppes täpselt siis, kui mina lõpetasin. Ehk sadu kestis täpselt terve minu sõidu aja.

Tarvo kommentaar: "Kontrollisin liiga palju ja minek ei olnud ka just kõige teravam."

Even usaldas liialt kinnipüütud kaasvõistlejat ja seetõttu tegi minutilise vea. Lisaks mõned teevaliku vead.

Avamine oli klassikaline rongkäik suusastaadionile kus peeti kõned. Lubati ka filmi näidata, aga tehniliste viperuste tõttu jäi see ära. Korralduse poole pealt on kohti mille kallal norida. Näiteks eilset stardiprotokolli ootasime kella 23.00-ni.

Homseks lubatakse tormi. Kuni 20 m/sek tuult ja lumesadu. Lisaks on oodata hommikuks 15 cm värsket lund. Loodame elusalt finišisse jõuda.

2 comments:

Anonymous said...

Pole halba ilma, on sitad mehed. Ja Eesti mehed pole sitad mehed. Hoidke kõva.

Lauri M.

Raul said...

Tulemuste avaldamisega tundub korraldajatel tõesti probleeme olevat. On-line tulemused hangusid pidevalt ja lõpuks lõplikke tulemusi näen hommikul. Live ülekanne oli u 20 minutit hilisem ja võistluse lõpuosas ei töötanud.
Stardiprotokolli näeb alles hommikul.
Kokkuvõttes ei tohi lasta ennnast sellest häirida ja positiivse poole pealt on see, et Tarvol ja Evenil on täna head stardipositsioonid. Samas kui näiteid tuua ajaloost, siis ühe Austria MK on võitnud eesstartinud võistleja(Bondar), kes pääses lumetormi mõjudest. Nii, et Priidule ka väheke lootust:)
Ma arvan, et esimese stardi pinged on maas ja mehed teevad sõidud milleks nad võimelised on.
Eilsega on mehed parandanud enda parimaid kohti MM-l või esmakordselt märgi maha saanud!