03 December 2016

Ensilumen Rastit esimene päev

3.12.2016

Täna oli Ensilumen Rastit võistluse esimene päev. Valitsevad emotsioonid võistlusest on varieeruvad. Mõni (näiteks Kaarel) on kerges eufoorias oma suurepärastest saavutustest, kuid leidub ka neid, kes võistlusega rahul ei olnud. Päeva staarideks osutusid Kaarel Vesilind, Doris Kudre ja Olle Ilmar Jaama. Kõik nimetatud spordiässad saavutasid esimesed kohad oma võistlusklassides. Mainimist väärib veel Ragnar Rooba, kes saavutas auväärse kolmanda koha. Rada oli füüsiliselt nõudev ja tõusumeetreid sai kõigil osalejatel ohtralt võetud. Laskumistel sportlastele ei halastanud ja nii mõnigi pidi nendele alla vanduma. Paljudel sai võistlusel saatuslikuks märkesüsteemi viperused, mis rikkusid elamuse võistlusest pea täielikult.

Kaarel Vesilind, H17,  esimene koht
Raja algus sujus hästi ja liikusin tõusvas tempos. Lõpuosas, peale kukkumist ja Raiko kätte saamist, muutus sooritus väga lohakaks. Finishis enda sooritusega rahul ei olnud. Tagantjärele mõteldes oli tegu ikkagi hea sooritusega ja välja teenitud võiduga.
Olgem mõnusad!

Doris Kudre, D20, esimene koht
Eelmisel päeval ja võistluspäeva hommikul oli mul väga hea enesetunne ning tundsin ka rajal ennast üllatavalt hästi, kuigi olin nädal aega lumelaagris treeninud. Rajal hoidsin ennast pigem tagasi ja proovisin teha võimalikult sujuva sõidu, mis ka peaaegu õnnestus. Tagantjärele mõeldes oleks võinud olla tõusudel kiirel ja laskumistel julgem, aga homme saab seda parandada. Olen oma võidust väga üllatunud, kuna olen eelmistel aastatel esimese lume võistlusel alati soomlastele kalendriga kaotanud (näiteks 2014.aastal kahe päeva kokkuvõttes võitjale 11:30 minutit)

Gion Schnyder, H21, kümnes koht
Täna mõistsin, et suusaorienteerumine on kõige ägedam sport terves maailmas. Sõitsin natuke liiga kiiresti, et kaarti sujuvalt lugeda ja see vajaks praegu harjutamist. Praegu on põhiliseks ülesandeks täiustada radade ette lugemise oskust just nendeks kohtades, kus enamus tähelepanu läheb püsti püsimisele.


Tulemuste link http://www.resultfellows.com/2016/ensilumi/tulokset.html

No comments: