17 July 2011

3 päeva, 198 km, 17,5 tundi

Tere.
Et blogis tühjus väga pikalt ei valitseks, siis kirjutan natuke suvistest tegemistest, pikalt väga ei julge, äkki tüütan ära (kui tundub huvitav, andke teada, eks siis kirjutab kunagi veel). Kindlasti tuleb postitusi augusti teises pooles, kui toimub ühislaager Soome koondisega.
Mõned päevad tagasi sai Otepääl olles natuke ka trenni tehtud. Panen väljavõtte treeningpäevikust. Lihtsalt huvitav fakt - kcal kulus 11100.












Kuna päevas oli plaanis teha kolm treeningut, siis jätsin hommikujooksu ja ujumise ära, et saaks natuke kauem magada ja taastuda. Õnneks oli treenijaid vähe, mingi Vene laskekoondis ja J. Kowalczyk, nii et tõmblemist rulliradadel polnud, sai rahulikult enda tempos sõita.

Natuke lühenditest:
RF - rull vaba
RC - rull klassika
MB - mountain bike
Long "spenst" - ühesõnaga hüpped
Imm - imitatsioon
Basic - jõud
Proku (Alexey Prokurorovi) ring - imitatsiooni ring Tehvandil ja Väiksel-Munamäel ja Kellamäel


3 päeva võib kokku võtta, kui magamine, söök ja treening. Muuks väga aega polnud, kuigi nagu õhtul isegi oleks jõudnud, aga et iga treening võimalikult kvaliteetne oleks siis ei hakanud väga sotsialiseeruma ja linna peal ringi aelema. Eesmärk on ikkagi talvel võimalikult hea olla.
Väike märkus - kõik võistlused, mis suvel ja sügisel teen, nendeks spetsiaalselt ei valmistu, kõik on plaani sisse kirjutatud ning omavad kindlat eesmärki ja enamusele lähen mahu või raskete treeningute pealt.
Juuli plaan näeb ette natuke üle 90 h, aga eks näis kuidas keha reageerib.
Talve eesmärke ei julge veel kõvasti välja öelda, enda peas on need olemas ja lähedasemad inimesed ka teavad, aga väikse vihje annan, need ei piirdu ainult suusaorienteerumisega, aga kõik selgub täpsemalt veel sügisel, siis on näha kuidas on suvised treeningud läinud.

Jälgige ikka Le Touri ja hoiame omale mehele pöialt, vast tuleb white jersey ära.

Hetkel Pärnumaal treenimas,
Kuulmiseni


Hoiab moraali üleval:

2 comments:

Margus said...

Tere mees!

Päris hea, aga laager tundub lühikesevõitu, pead ilmselgelt veel harjutama, et jõuaks pikemaid teha!

Nali :) Tegelikult tubli - näha on, et mehel ambitsioonid ja töö käib!

Tuleb meelde, et kunagi sai ise suviti täpselt sama elu elatud. Igas kuus mitu laagrit Otepääl või Haanjas, vahel Jõulumäelgi jne. 4-5 tunnised trennipäevad olid täitsa tavalised ja laagris üsna igapäevased.

Laagris tuli tihti ette päevas 4 x sportigi - hommikusele, õhtusele trennile lisaks hommikujooks + võimlemine - jõuharjutused ja ujumine ning peale õhtusööki pallilahingud (mida treeningpäevikusse ei märkinudki, aga mis teinekord kujunesid päris mitmetunnisteks ja üsna kurnavateks :)

Kahevõistluse koondises kasutas peatreener Tiit Tamm ka sellist lähenemist, et hommikul tehti 2 trenni - üks ära, tunnine puhkus kerge söögiga, siis kohe teine otsa ja õhtupoole veel õhtune trenn.

(Kõrvaltvaatajatele võib suure saladuskatte all öelda, et nii võib saada tugevakski :)


Ikka võib edaspidigi treeningutest - laagritest ülevaateid teha, usun et blogilugejatel kindlasti huvi on.

Seniks jõudu!

Even said...

Tegelt need ainult laagri kolm päeva, rohkem ei hakka siin kirja panema, kõiki treeningsaladusi ei saa ka ära rääkida:D

Tavaliselt ise teen ka hommikujooksu ja ujumise ja siis veel kaks treeningut päevas.