14 February 2011

Daisy EMV



Sel aastal olin ma kindlalt otsustanud sõita EMV-l naiste põhiklassis. Pärast juunioride MM-ilt koju jõudmist taastusin mõned päevad ja leidsin kiiresti uue hoo, millega meistritiitlit jahtima minna. Tahtsin kulda.




Lühirada - 4,1km 14KP


Raja esimene osa oli laiadel suusaradadel, kus pidi tegema õiged teevalikud, kuid üsna tihedas suusaradadevõrgustikus tuli ka jälgida, et ikka õigel teel sõidaks, lisatõusu ei võtaks ja valesid punkte ei korjaks. Mina tegin kolmandast neljandasse minekul esiteks vale teevaliku ja teiseks viisin selle ka halvasti ellu. Laia uisurada mööda minek tundus tol hetkel liiga pika kaarena ja kiiresti otsustasin minna mööda lühemat varianti (mis tegelikult ei olegi vist lühem). Kitsas rada oli aga jäine ning selle asemel, et täie hooga sealt alla lasta, esialgu ma pidurdasin, seejärel veel kukkusin ja ei saanud ilusti püsti. Lisaks ei olnud mul korralikult ette loetud, kuhu minema pean, nii et kõige lõpuks veel väike seisak. Kokku kaotasin sel etapil 28sek. Edasi läks rada juba tihedasse võrku. Viiendasse minekul harjusin tihedama kaardilugemisega ja kuna see mulle meeldib, siis andsin aga hoogu. Kuues väga ilusti, seitsmendasse tegin aga lolluse, mis pani ennast ka rajal muigama. Lühike etapp ja ette loetud mul midagi oluliselt ei olnud. Juba kaugelt nägin punkti ja kuna suuna järgi see enam-vähem klappis, riste ei viitsinud ma tol hetkel lugeda, siis hakkasingi kiiruga punkti suunas sõitma (lõikama). Tegelikult ise ka kahtlesin, et see vist pole minu oma. Peaaegu kohal olles nägin aga ka teist punkti ja olin küll üsna kindel, et hoopis too on minu oma, kuid... ma olin sellel esimesel punktil juba nii ligidal, nii et käisin seal ära, vaatasin, et ohoh, ongi nii, jaama pole, mingi homse päeva punkt ja ilmselgelt läksin õnge, ning sõitsin siis suure hooga õige punkti suunas. Sellega kaotasin 15sek. Ülejäänud punktid tihedas võrgus läksid ilma eksimusteta, võib-olla lugesin liiga palju kaarti ja oleks pidanud natuke rohkem muude orientiiride järgi sõitma, kuid ma arvan, et mul tuli see kaardilugemine päris kiiresti välja (paaris kohas pidin siiski hoo maha võtma, peamiselt lõigete pärast). Kaheteistkümnendasse minnes ma enam kaarti lugeda ei viitsinud, järg kadus ka ära ja sõitsin tunde järgi võrgust välja. Senine sõit, mis üldjuhul hästi, kuid kahe korraliku eksimusega oli kulgenud, andis mulle 12. punktis teise koha, kaotus Maretile 5sek. Nüüd tuli see etapp, mis nii mõnegi võistleja tulemust mõjutas ja kus mulle tõi kasu varasem töö. Stardis oli 1min aega kaarti vaadata, nii et jõudsin kõik teevalikud ära teha (väljaarvatud punktid tihedas võrgus). 12-das veel korraks kahtlesin, kuid jäin enda esimese otsuse juurde ja sõitsin paremalt ringi. Tol hetkel ei tundunud see üldse nii võidukas teevalik olevat, kuid selle etapiga võitsin Maretit 1min, ehk sain ka võidu.


Pärast võistlust olin enda sõiduga täitsa rahul, kuid 45 sek viga oleks võinud lühikesel rajal valusalt kätte tasuda.























Lühiraja kaart.



Tavarada - 8.8km 21KP


Tavarajal ei läinud üldse nii hästi kui tahtsin või lootsin. Kaotust tuli igalt poolt: tegin viga (ei oskagi kokku arvutada kui palju kokku), paar väga vale teevalikut, mõnes kohas oli tunne, et no üldse ei liigu edasi. Tihe võrk meeldis mulle aga väga ning taktika lugeda ära esimesed ristid ja saada kätte õige suund, seejärel, kui juba õigesse piirkonda olen jõudnud ja punkti kaugelt näha on, siis lihtsalt kõige otsemat teed mööda punkti sõita, töötas päris hästi (olgugi, et ma tuletasin endale meelde, et eile läksin ma täiega õnge). Täna läksin ka ühe punktiga, aga sel 1min veal olid juba muud põhjused lisaks..


Finišis polnud ma enda sõiduga eriti rahul, nüüd analüüsides veel vähem. Sõidutunne polnud ka kõige parem - ma küll jõudsin, aga olin väsinud, teravust polnud üldse.






















Tavaraja kaardid


Ma leian, et see tavarada ja üldse need eestikad olid väga huvitavad ja nii lahe on sõita Eestis ka sellisel maastikul ja võrgus. Korralikud teevalikuetapid (millega ma nii võitsin kui hävisin) ja väga vinge tihe võrgustik. Eriti meeldis mulle see SKI-O kujutis, see oli kusjuures ka esimene asi, mille järgi ma tavarajal kaardi õiget pidi ette panin. Ma arvan, et ma võin enda sooritustega enam-vähem rahule jääda, kuna ma sain kulla, mida tahtsin, ja teisel päeval hõbeda. Sõitudest võin rahule jääda esimese päevaga, tavarada oli lihtsalt vinge.

Praegu olen aga haige. Eile õhtul oli väike palavik, aga praegu lihtsalt päris hull nohu ja köha. See algas juba mõned päevad pärast Norrast jõudmist, kui ühel hommikul kurk veidike valus oli. Tähtsamad võistlused on küll möödas, kuid sellegipoolest on nõme nüüd haige olla. Aga ilmselgelt on see hea vormi näitaja!!


Ilusat sõbrapäeva kõigile!

2 comments:

Evely Kaasiku said...

Tubli tüdruk!

Anonymous said...

Tubli, tugev ja ilus ka pealekauba!

RR