06 February 2011

Norra Sjusjoen võõrustas meid hästi

Norrakad oskavad võistlusi korraldada. Kui jätta välja viimase päeva autasustamise apsud, siis rajad, korraldus, majutus jne oli kõik OK! Alates teisest päevast jooksid tulemused suurele ekraanile ja sai jälgida ka GPS kaudu võistlejate liikumist.

Eestlaste esinemisest: Viimaste aastate lootustandvamaid. Võistkonna parima tulemuse eest hoolitses Daisy, kelle üle on mul hea meel nii treenerina, kui ka isana. Daisy tõsine suhtumine treeningutesse on toonud esimese edu. Võrdlus maailma tippudega näitab, et neile on lähemale saadud, kuid siiski on nad piisavalt kaugel. Tüdrukute võistkonnal on potensiaali, sest neljanda koha saanud Venemaa ei olnud meist kaugel.

Meesjuuniorid sõitsid oma tulemuse, kuid midagi jäi kripeldama. Sander sõitis kõik päevad väga ühtlaselt ja kindlalt. Nüüd oleks vaja tõusta järgmisele tasemele. Mattis ei suuda oma suusavõimu esile tuua, sest kaardilugemine ei tule järgi. Järeldused peab ise tegema.

Noored 17 klassi võistlejad said aimu sellest, millisel tasemel on konkurendid suusakiiruses ja o-tehnikas. Neid mõlemad kokku sobitades toob tulevikus edu.

Mehed - tuleb välja, et maailmas on palju mehi, kes kõvasti treenivad ja on ka kaardis kindlad. Kuidas sellisele tasemele jõuda, et selles seltskonnas kaasa rääkida? Üks on kindel - suusavõimsust peab oluliselt tõstma. Eveni pika raja läbimise analüüs näitab, et konkurendid väga kaugel polegi, kuid järgmisteks distantsideks enam püssirohtu ei jätkunud.
Ilmekas näide: Teates oleksid pidanud kõik mehed 3 min kiiremini sõitma, et kõrges seltskonnas kaasa lüüa.
Edu ja uut indu teile treeningutel.

Järgmise aasta IOF esialgne võistluste plaan:
- MK I raund detsember Saariselka Finland
- MK II raund jaan-veebr Kalifornia USA (Veteranide MM)
- MK III raund märts? Tjumen Russia Aasia? (Euroopa MV)
- Juunioride ja noorte MM Venemaa
- Sõjaväelaste MM Läti

Raul

1 comment:

Anonymous said...

Karmid rajad ... https://picasaweb.google.com/stein.negard/SkiONatrudstilen02022011#