10 November 2010

100 sekundit...

...on aega arvata, kus asub pildil olev maastik ? (aega võtab igaüks ise!)





7 comments:

Markus said...

umbes 5, et mitte Tabinal ja lisaks 5, et paigutada Vuokatisse.

Markus said...

minut veel ja nüüd arvan, et ehk oli Jämis

Ain Roosimägi said...

mina pakun jämi, umbes 20 sekundit!

Margus said...

99 sekundit jäi aega ülegi!

Võistelnud seal kahevõistluse MK-etappidel: 1995 ja 1997.

Suusaorienteerumise Maailma Karikal ja Põhjamaade meistrivõistlustel sai neil maastikel heideldud aastal 2000. Muide, teates saime tollel MK-l riikidest 5. koha koos Anderi ja Eero Kivikaga, mis on siiani jäänud meie parimaks. Tehke järgi, võib ka üle! Ja Ander oli esimesel, ühis-stardist peetud MK-etapil seal 5. (Selle võite ka järgi teha :)

Kuna tegu on Soome spordi ühe kõige tähtsama treeningkeskusega, siis on käidud seal ka korduvalt laagrites. Olgu veel öeldud, et sinna rajati 13 aastat tagasi maailma esimene suusatunnel.

Suusa-o suurvõistlustest on Vuokatti võõrustanud veel näiteks 2004. aasta Juunioride MM-i, aga ka MK-etappe 2006 (kus käisid Nurm ja Erm). Tänavu talvel peeti seal ka Soome suusa-o meistrivõistluste tavarada ja teade.

Keskuse ambitsioone näitab ka juba aastaid räägitud idee - katta lisaks suusaradadele suure klaaskupliga ka hüppemägi ja slallinõlvad, kus siis saaks aastaringi talisporti teha. Hetkel tundub mõte liigagi ulmeline, aga 30 aastat tagasi, mil tuldi esmakordselt välja suusatunneli ideega, peeti sedagi vaid teostamatuks fantaasialennuks.

Lõpetuseks veel niipalju, et esimese maana võõrustab neljandat korda o-jooksu MM-i Soome just seal aastal 2013. (Varem 1966, 1979 ja 2001. Siiani on kolm korda OJ MM-i peetud ka Rootsis, Norras ja Tšehhis - kui viimasele Tšehhoslovakkiaga alet teha).

Kas selline lühikommentaar oli piisav või täpsustan üle?

Raul said...

Margus, ära ütle nii vara õiget vastust ära:)
10 sek läks selleks, et see Jämi ei ole, kuid segavad inimfaktorid arvuti ümber viisid valedele mõtetele. Vuokatti oli päevakorras, kuid mitte kohe, sest meelde oli jäänud lasketiiru teistsugune painmemine tunneli suhtes.
Lõpuks siiski Vuokatti ja aeg otsas...
Niipalju siis orienteeruja vananevast mälust....:)

Margus said...

Sorry! Ma arvasin, et see ei paku rahvale pinget (kuna tunnel on kaardilt näha), sest kes on Jämil käinud (vist enamus), teavad et Jämi see ei ole. Ehkki Soomes on hetkel lisaks neile kahele veel 4 vähemtuntud suusatunnelit (teist samapalju veel ka ehitamisel) - näiteks Hesaris ja Paimios. Eriti põnev on Leppävirta väike Arena, mis on rajatud 30 m sügavusele kalju sisse. Omamoodi huvitav on ka Uusi-Kaupunki VahterusRing, mis ongi ring kahe koridoriga - ühes pooles saad aastaringselt suuska sõita, teisel pool aga aastaringselt näiteks rulluisku, kui huvi on.

Muide, huvitaval kombel kirjutab täpselt samal päeval üks meie o-jooksu tipp-mees ka täpselt samast kohast: http://tammed.blogspot.com/

See mees alustas muide oma spordikarjääri hoopis suusatajana ning on käinud aastaid tagasi ka suusa-o noorte tiitlivõistlustel.

Tiit Toomas said...

Tegemist on tõesti Vuokatti kaardiga. 2005. aastal sai seal lumelaagris käidud.
Täpsustan ka Marguse kommentaari, et lisaks Nurmele ja Ermile osalesid 2006. aasta
Vuokatti MK-l ka Rauno ja Even.