27 November 2012

Tervitused Saariselkält!

Oleme edukalt jõudnud Soome lumelaagrisse Saariselkäle ning ka mõningad päevad siin juba viibinud. Jõudsime kodukülla pühapäeval umbes poole ühest öösel. Teekond oli kõige kaugemast Eesti otsast tulijatel rohkem kui 1400km, Helsingist asume umbes 1082km kaugusel (13h 4min, kütusekulu on ühe auto kohta 146,24€, kui arvestada, et diisli liiter maksab 1,55€).

Saariselkä on meie kodulinnakeseks kaheks nädalaks. See on google mapsi järgi 258km põhja pool Rovaniemist ning ühtlasi ka põhjapolaarjoonest. Küla asub 300m merepinnast kõrgemal. Päike paistis meil täna 1h 55min. 5. detsember algab Saariselkäl polaaröö. Lisainformatsioon: siin.

Andres Saal © 
Andresel oli au teha esimene suusamurdmine. See juhtus esimeses trennis enne suusarajale jõudmist, kui ta oli läbinud vaevu 150m. Samuti on meil siin juba esimene haiguse käes murdunu - Doris. Õnneks see oli midagi väga lühiajalist. Tähelepanelikematel on porod samuti nähtud. Kel pole, siis küll jõuab. Täna oli ülimalt ilus päikesepaisteline ilm. Ehk siis ilus päikese kuma mäe tagant. Need, kes mäeotsa sõitsid, neil õnnestus ka päikest veidi nautida. Koduaknast oli näha vaid kena roosakat kuma ning päikese käes säravaid puulatvu. Temperatuur siia jõudes oli nullilähedal, täna päeval oli u -8 ning nüüd nädalake jätkub langevalt. Järgmine teisipäev lubas kuni -20 kraadi .. loodame, et nii külmaks siiski ei lähe. Ei taha ju paarissprinti karmi pakasega sõita!

Priit Randman ©
Priit Randman ©





Laager möödub meil superhästi. Tunneme kõik, et oleme trenni teinud - kes rohkem, kes vähem. Täna tegime ka esimese veidi tõsisema kaardiga treeningu. See kujutas endast kaardiga liblikal sõitmist, mis on ideaalne suusa-o-ks sisseelamiseks.

Tervitused teiselt poolt polaarjoont! :)

Andres, Evely
& teised suusa-o sõbrad

2 comments:

Tõnis said...

Kas Andres ületas enne suusarajale jõudmist aeda? :)

Filosoofide konsiiliumi juht said...

Lisaks pikkadele, lausa öötundidele veninud aruteludele ja keerulistele mõttekonstruktsiooni analüüsidele, konsulteerisime püstiatud hüpoteesi ka jooksvalt mitmete juhtivate teadlaste ja uurimisgrupeeringutega üle maailma ning lõppanalüüsi tagajärjena nendime ning defineerime ühisavaldusena oletuslikult - et arvatavasti noorsportlane Andres üritas enne suusarajale jõudmist ületada hoopis suusa paindumisvõimet.