28 November 2010

Lumelaager Äkäslompolos avatud

Pühapäev 28. november

Tänast päeva võib nimetada suusa-o koondise ja koondisse pürgijate selle hooaja suusatreeningute avalöögiks. Paljud küll jõudsid kodus esimesed suusasõidud teha ja nägime ka Tallinna lumemöllu ära, kuid laagri rutiin - treenimine, magamine, söömine, algas täna. Samas on mõnel (kõik teavad kellel) juba 1000 km suusatatud!
Külm näpistab ja kui külas oli õhtuse trenni ajal -23 C, siis Lämpiladul, ehk u 150 meetrit kõrgemal külast, slaalomimäe all, ainult -10 C ja sõita täitsa OK. Sellepärast soovitan väga Äkäslompolot lumelaagriks, sest siin saab sõita ka külmaga.
Kõik olid esimese päevaga rahul ja loodan, et seda saab kuulda ka laagri lõppedes.



















Peaaegu oleks unustanud: hommikul kuulen Evenit valjult rääkimas, et keegi norskas kõvasti, niheles jne. Voodist välja ajades selgus, et voodi kõrval põrandal magab üks alko järgi haisev soomlane (poro) :)
Äratasime ülesse - midagi ikka mõikas - Even lahkelt otsis mehe prillid üles ja saatsime ta oma talo otsima.

Hommikusöögil tuli välja, et mees oli konnanud juba kõrvalmajas ka, käis WC-s jättes jalanõud ilusti koridori, kuid seal sai talle saatuslikuks suuskade ümberajamine. Daisy, Evely ja Priit ta lõpuks sealt välja viskasid.
Ja et kõike seda kirja panna saime ka milliselgi moel neti töötama.

2 comments:

Markus said...

tõenäoliselt oli tegemist eksinud päkapikuga

Ain Roosimägi said...

Öösel näitas kraadiklaas jõhvis -25 kraadi külma! Sama värk, mis juhtus ka Venemaal, kus siis Bulgaaria treener käis kõik toad läbi!:D