29 November 2009

Võistluste muljed.

Esimesel päeval oli kaardiga kontakt kesine (nagu ikka esimesel võistlusel). suuremaid vigu suutsin siiski vältida, kuigi apsakaid ikka tuli ja mõned valikud ei olnud just kõige paremad... Lisaks sellele murdsin ka suusakepi. Olin juba valmis katkestama ja liikusin rahulikult(kaardivõrku õppides, kuna eeldasin, et kaart võetakse lõpus ära) finishi poole. Siis aga tuli mulle vastu üks noor soomlane, kes oli ise juba lõpetanud ja pakkus mulle oma suusakeppi. Seda ei lasknud ma endale kaks korda öelda ja asusin siis uuesti võistlustulle...

Teine päev oli meestel ühisstart. Kuna öösel oli kõvasti külmetanud, siis koorik kandis suuska kuid kepid vajusid läbi. Rajale minnes teadsin, et täna tuleb jälgida lisaks võrgule ka maastikku. Lõigatud sai ikka palju ja esimest korda talvel kasutasin palju kompassi, kuna reljeef oli kesine ja kompass oli heaks orientiiriks. Mitmeid punkte võttes ma sisseaetudradu eriti ei kasutanudki ning liikusin suunataju, mis oli üllatavalt hea, järgi. Tarvoga sattusid meil täpselt samad ringid ja kuskil 50% rajast nägime teineteist pidevalt. See aitas kindlasti kaasa, kuigi sai ka koos vigu tehtud. Teise ringi lõpus tegin 2 min viga ja jäin Tarvost maha. Vahet enam tagasi sõita ei suutnud ja tänu mu mitte just kõige arukamatele valikutele vahe hoopis suurenes.

Lõppkokkuvõttes jäin võistlustega rahule, sest kontakt kaardiga oli üllatavalt hea.

5 comments:

Raul said...

Kaks aastat tagasi kaotas O.M. Taivanen samal võistlusel võitjale S.Tunisele 22.32. Kuna rada oli natuke pikem, siis kaotus on sinuga võrdväärne.
Nii, et kahe aasta pärast oled võitja:)

Raul said...

Kuidas kontroolvõistlused läksid? Tahaks aegu teada.
Kas väsimus hakkab ka näpistama?

Priit said...

Kontrollvõistlus läks minul enam vähem OK-lt. Esimese punktiga kuskil 2,5 min viga, ülejäänud rada sujus väga hästi. Pingutasin kuskil 85-90% päris 100% ei pingutanud. Muidu tunne on päris hea ja taastumine samuti. Aeg oli 59 min midagi(vaatasin telefoni pealt) Tarvol ei lubanud käsi pingutada, Tõnise aeg oli 1h 8 min ja Taavil 59 min midagi, Tiidul ka midagi üle tunni.

Ain Roosimägi said...

mis tarvo käega on?

Tiit Toomas said...

Minu aeg oli umbes tund ja mõni minut peale, täpselt ei teagi. Sõitsin pool rada umbes 80-90% pingutusega, edasi võtsin rahulikumalt. Väsimus annab tunda ja eelmine päev sai tehtud 6
o-sprinti, mis väsitas käed korralikult ära. Kaardiga oli kontakt enam-vähem hea, kuigi mõned vead tulid sisse, õnneks mitte suured. Järjest paremaks läheb:)